Garantii

Garantie produselor difera in functie de categoria de produs si se refera la  perioada si conditiile in care consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea  producatorului/importatorului.

Garantia unui produs este valabila atata timp cat produsul a fost utilizat conform instructiunilor de folosire ce i-au fost remise de catre comerciant odata cu produsul, si la care este indreptatit conform  OG21/1992 cu modificarile si completarile ulterioare (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare. Aceste documente vor fi remise doar pentru produse cu folosinta indelungata.

Pentru produsele cu folosinta indelungata produselor li se ofera o grantie de conformitate de 2 ani. In cadrul acestui termen producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2. Reparatiile se vor efectua in maxim 15 zile de la comunicare.

Garantia de conformitate face referire la caracteristicile produsului conform caracteristicilor de pe site

Prin produs de folosinta indelungata se intelege: produsul relativ complex, constituit din piese si subansambluri, proiectat si construit pentru a putea fi utilizat pe durata medie de utilizare si asupra caruia se pot efectua reparatii sau activitati de intretinere.

Prin durata medie de utilizare se intelege: intervalul de timp stabilit in documente tehnice normative sau declarat de catre producator ori convenit intre parti, in cadrul caruia produsele de folosinta indelungata trebuie sa isi mentina caracteristicile functionale, daca au fost respectate conditiile de transport, manipulare, depozitare si exploatare

Stimate CIient,

La achizitia produsului va rugam sa va asigurati ca ati primit:

1. Documentele fiscale
2. Manual/Instructiuni de utilizare traduse in limba romana
3. Ambalajul original.
4. Cetificat de garantie (pentru conformitate) - unde este cazul

CONDITII DE ACORDARE A GARANTIEI

1. Garantia de conformitate se acorda pe perioada medie de utilizarea produsului, dar nu mai mult de 2 ani de la data dobandirii si are in vedere conformitatea produselor la data dobandirii.
2. ln cazul solicitarilor de reparatii in cadrul termenului de garantie, sunteti obligat sa prezentati Ia magazinul de unde ati achizitionat produsul certificatul de garantie impreuna cu factura originala sau bonul fiscal.
Produsul reclamat va contine toate elementele necesare identificarii, inscrise pe eticheta, ambalaj sau marcate pe produs. Vanzatorul va intocmi un proces verbal care sa constate lipsa de conformitate, dupa caz-dovada conform art. 18 din L449/2003, data prezentarii, prezentarea documentelor indicate, a ambalajului, starea produsului, punctul de vedere al vanzatorului cu privire la intrunirea conditiilor de acordarea garantiei de conformitate proces verbal ce va fi transmis importatorului / producatorului in vederea analizarii indeplinirii conditiilor pentru acordarea garantiei, a masurii reparatorii propuse si a termenului de reparare.
3. Lipsa conformitatii trebuie reclamata in cel mult 2 luni de la constatare. Dupa trecerea unui termen de 6 luni de la livrare cumparatorul trebuie sa dovedeasca lipsa conformitatii existenta la livrare

DREPTUL LA GARANTIE SE PIERDE DIN URMATOARELE MOTIVE:

1.Neprezentarea, la momentul solicitarii reparatiei, a facturii originale/bonului fiscal, insotita de certificatul de garantie
2. Nerespectarea de catre comparator a conditiilor de transport, utilizare, intretinere, instalare, precizate in manualul de utilizare.
3. Schimbarea starii originale a produsului, pastrarea in conditii improprii, caderea, expunerea la intemperii, manipularea defectuoasa.
4. Incredintarea produsului spre a fi reparat altor persoane decat cele autorizate.
5. Prezentarea produsului murdar ( prezentand resturi/urme de alimente, de noroi etc.) sau incomplet.

Garantia pentru conformitate nu se acorda pentru consumabile (roti, tapiterie, alte piese din material plastic), defectiuni sau deteriorari ale produsului datorate accidentelor, folosirii necorespunzatoare, folosirii neglijente, suprasolicitarii, uzurii normale.
Zgarieturile constituie deteriorari normale si nu reprezinta motive de reclamatie
Din cauza expunerii indelungate la soare, transpiratiei, stergerii si spalarilor dese , materialul se poate decolora iar acestea nu reprezinta motive pentru reclamatie
Garantia se aplica produselor care au fost utilizate in mod corect si sunt in stare buna.
Garantia nu acopera daunele aparute la produs in urma utilizarii excesive, incorecte sau neglijente
Ceficatul de garantie nu acopera raniri personale.

Garantia nu se ofera in urmatoarele situatii:

- Produsul a fost modificat
- Produsul este incomplet
- Produsul nu este insotit de ceftificatul de garantie, dovada achizitiei
- Defectul apare ca urmare a folosirii incorecte
- Defectul apare ca urmare a instalarii incorecte
- Au fost efectuate reparatii de catre alte persoane - neautorizate
- Defectul a survenit in urma unui accident rutier
- Numarul de serie a fost modificat sau sters
- in cazul uzurii normale
- Defecte cauzate de supraincarcare
- Defecte realizate in urma plierii incorecte

SUS Contactati-ne pe Facebook Messenger Contactati-ne pe WhatsApp